Veelgestelde
Vragen

Hiernaast een lijst met de meest voorkomende vragen.

Heb je nog een andere vraag? 

Aarzel dan niet om contact op te nemen. We helpen graag.

IS CYCLINGPOWERGHENT GESCHIKT VOOR ALLE NIVEAU’S VAN FIETSERS?

Door het gebruik van individuele trainingszones kan je perfect samen met zwakkere en sterke fietsers trainen. Het is voor iedereen even makkelijk of even lastig met andere woorden.

KAN IK OP ELK MOMENT VAN HET JAAR INSTAPPEN?

Dit is geen probleem. Na een korte test kan je onmiddellijk mee trainen met de anderen. De opbouw van de trainingen richt zich op de zomermaanden.

ZIJN ER TESTEN VOORZIEN?

Bij een eerste deelname wordt er een korte (ramp)test afgenomen waarmee je verder kan tot de volgende uitgebreide testing. De uitgebreide testing wordt 5 keer per seizoen voorzien; namelijk september, november, januari, maart en mei. Deze bestaat telkens uit 2 aparte testen waarbij in totaal 4 parameters worden verzameld die in de analyse-software worden opgeslagen.

HOE SCHRIJF IK ME IN VOOR EEN EERSTE SESSIE EN WAT MOET IK MEEBRENGEN?

Via de winkel op de website koop je een START-SESSIE aan en boek je een INDIVIDUAL WORKOUT – ZWIFT op een dag en moment naar keuze. Op die manier kunnen we je beter individueel bijstaan. Je brengt uiteraard je fiets mee en je fietsschoenen. Daarnaast voorzie je 2 (kleine) drinkbussen met - bij voorkeur – sportdrank en een handdoek om je zweet af te vegen. Er is mogelijkheid te omkleden, maar de meesten hebben hun wielertenue reeds aan bij aankomst en zorgen voor droge kledij voor na de training. Zorg dat je tijdig aanwezig bent om ter plaatse wegwijs gemaakt te worden.

WELKE FORMULES VAN TRAINEN ZIJN ER BIJ CYCLINGPOWERGHENT?

We werken met 2 formules: Je kan kiezen voor een onbeperkt jaarabonnement dat je per maand betaalt of (iets goedkoper) in één bedrag. De tweede optie is een systeem van credits (punten), waarbij je een pakket van 150 credits aankoopt en deze opgebruikt om sessies te boeken zoals het je uitkomt.

IS HET MAKKELIJK PARKEREN BIJ CYCLINGPOWERGHENT?

Cyclingpowerghent maakt deel uit van de site van Eskimofabriek. Een ruime gratis parking is hierdoor voorhanden.

WAT BRENG IK BEST MEE VAN DRANK OM TIJDENS DE TRAININGEN TE GEBRUIKEN?

Best is om minstens 2 kleine (500ml) drinkbussen met sportdrank te voorzien. De trainingen van cyclingpowerghent duren 90 minuten dus je hebt hierbij nood aan voldoende vocht en wat extra koolhydraten (suikers). Zuiver water wordt moeilijk opgenomen door het lichaam en zal daardoor hoofdzakelijk uitgezweet worden.

WAT GEBEURT ER MET ALLE GEGEVENS VAN DE TRAININGEN?

Alle data wordt opgeslagen in analyse-software WKO5 van TrainingPeaks waardoor alle testresultaten en trainingen kunnen gebruikt worden om progressie te kunnen vaststellen.

IS ER EEN MOGELIJKHEID OM DE RESULTATEN VAN DE TRAININGEN TE BEKIJKEN?

Bij cyclingpowerghent maken we gebruik van het trainingsplatform van TrainingPeaks. Via coachdirk kan je een gratis account aanmaken waarop je alle data van de trainingen kan bekijken.

KAN IK EEN FACTUUR ONTVANGEN?

Je kan inderdaad een factuur ontvangen bij aankoop van een jaarabonnement of een pakket credits.

IS ER EEN MOGELIJKHEID OM IETS DRINKEN NA DE TRAINING?

Er is een grote tafel met banken en een kleine zithoek waarbij je zelf koude drank uit de frigo kan nemen en de centen in een glazen (kassa)bokaal deponeert.

HOE KAN IK TER PLAATSE BETALEN?

Er kan betaald worden met cash, Bancontact of Payconiq

WAAROM WORDT ER GEBRUIK GEMAAKT VAN VERMOGENSMETING EN GEEN HARTSLAG?

Vermogensmeting is tot op heden de meest nauwkeurige manier om een inspanning te meten. Door de mechanische overbrenging bij fietsen, is een vermogen vrij eenvoudig meetbaar. Hoe hard duw je op de pedalen en hoe snel kan je die pedalen ronddraaien. Die kracht vermenigvuldigd met de snelheid van ronddraaien levert volgens de fysica een vermogen uitgedrukt in Watt. Vermogen is onafhankelijk van externe factoren, hartslag is dit niet. Je hartslag is makkelijk beïnvloedbaar door warmte, vochtigheid, vermoeidheid, stress, vochtverlies. Hartslag heeft ook het nadeel van trage reactie bij plots stijgende inspanningen zoals sprinten en zal ook niet onmiddellijk terug dalen. De gegevens van vermogensmeting bieden veel meer mogelijkheden om conditionele progressie vast te stellen en trainingen bij te sturen.

IK MAAK MOMENTEEL THUIS GEBRUIK VAN DE TRAININGEN OP ZWIFT. WAAROM ZOU IK DAN TOCH NAAR CYCLINGPOWERGHENT KOMEN TRAINEN?

Zwift is een zeer mooi platform en een verademing om het fietsen op rollen aangenamer te maken. Bij cyclingpowerghent hebben we trouwens ook 3 Zwift-stations waar we gretig gebruik van maken, maar de trainingen die Zwift aanbiedt zijn helaas teveel opgemaakt vanuit een commercieel oogpunt om gebruikers vooral te vermaken. Training is nu eenmaal niet altijd even aangenaam en leuk en heeft een aantal basiselementen nodig voor optimaal resultaat. De uitgebreide periodieke testing die we bij cyclingpowerghent uitvoeren zijn via een online platform als Zwift ook onmogelijk te gebruiken. Het aanbod aan trainingen en pakketten bij Zwift zijn ook zodanig uitgebreid, dat je uiteindelijk door het bos de bomen niet meer ziet en doen we dat bij cyclingpowerghent allemaal voor jou! Samen afzien is ook altijd makkelijker dan alleen...

IS CYCLING POWER GHENT HET GANSE JAAR GEOPEND?

We zijn enkel gesloten tijdens de maand juli. Voor de rest van het jaar zijn er enkel nog een paar occasionele sluitingsdagen.

ZIJN ER DOUCHES BESCHIKBAAR?

Er is inderdaad mogelijkheid om een douche te nemen.