top of page

Veelgestelde
Vragen

Hiernaast een lijst met de meest voorkomende vragen.

Heb je nog een andere vraag? 

Aarzel dan niet om contact op te nemen. We helpen graag.

IS CYCLINGPOWERGHENT GESCHIKT VOOR ALLE NIVEAU’S VAN FIETSERS?

Door het gebruik van individuele trainingszones is cyclingpowerghent geschikt voor zowel de absolute beginners als de doorgedreven fietser.

IK MAAK MOMENTEEL GEBRUIK VAN DE TRAININGEN OP ZWIFT. WAAROM ZOU IK DAN TOCH CYCLINGPOWERGHENT GEBRUIKEN?

Zwift is een zeer mooi platform en een verademing om het fietsen op rollen aangenamer te maken. Helaas zijn de trainingen die Zwift aanbiedt teveel opgemaakt vanuit een commercieel oogpunt om gebruikers vooral te vermaken. Training is nu eenmaal niet altijd even aangenaam en leuk en heeft een aantal basiselementen nodig voor optimaal resultaat. De uitgebreide periodieke testing die we bij cyclingpowerghent uitvoeren zijn via een online platform als Zwift ook onmogelijk te gebruiken. Het aanbod aan trainingen en pakketten bij Zwift zijn ook zodanig uitgebreid, dat je uiteindelijk door het bos de bomen niet meer ziet en doen we dat bij cyclingpowerghent allemaal voor jou!

KAN IK OP ELK MOMENT VAN HET JAAR INSTAPPEN?

Dit is geen probleem. Na een korte test kan je onmiddellijk van start gaan met de trainingen. De opbouw van de trainingen richt zich op de zomermaanden.

WELKE FORMULES VAN TRAINEN ZIJN ER BIJ CYCLINGPOWERGHENT?

We werken met 2 formules:

Je kan kiezen voor een abonnement van 3, 6 of 12 maanden. Hiermee kan je onbeperkt trainingen boeken. 

De tweede optie is een systeem van credits (punten), waarbij je een pakket credits aankoopt en deze opgebruikt zoals het je uitkomt. 100 credits kosten €159,- en zijn goed voor 10 sessies (credits zijn 1 jaar geldig).

HOE GA IK VAN START MET TRAINING@HOME?

Via onderstaande link maak je een gratis account aan bij TrainingPeaks. Van zodra dit in orde is, kan je een sessie boeken en zal deze op de gevraagde dag in jouw TP-account verschijnen. Je kan dan de training manueel afwerken of via een online fietsplatform als Zwift, Rouvy, RGT of via een Garmin of Wahoo fietscomputer.

https://home.trainingpeaks.com/attachtocoach?sharedKey=K75736H4BNNKI

WAT GEBEURT ER MET ALLE GEGEVENS VAN DE TRAININGEN?

Alle data wordt opgeslagen in analyse-software WKO5 van TrainingPeaks waardoor alle testresultaten en trainingen kunnen gebruikt worden om progressie vast te stellen.

KAN IK EEN FACTUUR ONTVANGEN?

Je kan altijd een factuur ontvangen bij aankoop van een abonnement of een pakket credits.

WAAROM GAAT DE VOORKEUR NAAR VERMOGENSMETING EN NIET HARTSLAG?

Vermogensmeting is tot op heden de meest nauwkeurige manier om een inspanning te meten. Door de mechanische overbrenging bij fietsen, is een vermogen vrij eenvoudig meetbaar. Hoe hard duw je op de pedalen en hoe snel kan je die pedalen ronddraaien. Die kracht vermenigvuldigd met de snelheid van ronddraaien levert volgens de fysica een vermogen uitgedrukt in Watt. Vermogen is onafhankelijk van externe factoren, hartslag is dit niet. Je hartslag is makkelijk beïnvloedbaar door warmte, vochtigheid, vermoeidheid, stress, vochtverlies. Hartslag heeft ook het nadeel van trage reactie bij plots stijgende inspanningen zoals sprinten en zal ook niet onmiddellijk terug dalen. De gegevens van vermogensmeting bieden veel meer mogelijkheden om conditionele progressie vast te stellen en trainingen bij te sturen.

ZIJN ER TESTEN VOORZIEN?

Bij aanvang wordt er een korte (ramp)test afgenomen waarmee je verder kan tot de volgende uitgebreide testing. De uitgebreide testing wordt 5 keer per seizoen voorzien; namelijk september, november, januari, maart en mei. Deze bestaat telkens uit 2 aparte testen waarbij in totaal 4 parameters worden verzameld die in de analyse-software worden opgeslagen.

bottom of page